Clephar /

Dermatocosmetica

Dermatocosmetica is de benaming voor cosmetische producten die een stap verder gaan dan enkel hydrateren & verzorgen en op de grens liggen tussen ” cosmetica” en “medicamenten”. Terwijl reguliere cosmetica en cosmeceuticals in hoofdzaak de buitenste huidlagen voeden, gaan Clephar dermatocosmetica verder en dieper:

  • door een maximale dosis aan actieve werkstoffen
  • doordat ze diep in de huid worden gebracht (dermis) door exclusieve delivery-systemen
  • doordat ze de huidcellen (re)activeren en belangrijke tekorten aanvullen
  • doordat ze actief van invloed zijn op de epigenetica

Momenteel stellen de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen ons in staat producten en werkstofcomplexen aan te wenden die actief het DNA van onze huidcellen herstellen om zo de epigenetische eigenschappen te verbeteren. Dit betekent dat huidcellen die normaal gezien verloren zouden zijn omdat hun DNA beschadigd is, tóch hersteld kunnen worden, waardoor het proces van huidveroudering effectief vertraagd wordt. Wij passen in onze dermatocosmetica steeds nieuwe activa toe, die een zeer specifieke functie hebben en deze ook doelgericht uitvoeren (bijv. Matrix-EM & gestabiliseerde, zuivere ge-elastosomeerde Vitamine C).


De werking van onze dermatocosmetische producten is onderworpen aan uitvoerige klinische tests en hun werking is dan ook steeds wetenschappelijk aantoonbaar. Daarnaast dienen dermatocosmetica te voldoen aan farmaceutische kwaliteitsnormen, hetgeen betekent dat strikte procedures nageleefd worden op het gebied van:


  • gebruik van de meest zuivere & actieve stoffen
  • waarborgen van veiligheid en hygiëne
  • het gebruik van bewaarmiddelen, emulgatoren, parfums etc.
  • het gebruik van activa uit de fyto-en biotechnologie

De Clephar dermatocosmetische productlijn bestaat uit een groot aantal huidverbeterende en huidtypespecifieke lijnen waaronder de AHA Glycolic, Performance Elasto-Lift en de unieke x-CELLence SCT-stamcell therapie. Daarnaast heeft de continue zoektocht naar innovatieve, huidverbeterende aanwendingen recent geleid tot de Crystal-X-Treatment, een manuele microdermabrasie met ongekende resultaten.


Naast haar dermatoccosmetische productgamma beschikt Clephar tevens over een productlijn dermatocosme-D-ische producten. Deze productlijn bestaan uit specialistische medische toepassingen en protocollen om ernstige huidklachten als Rosacea, Keratosis Pilaris en een medisch droge huid doeltreffend en veilig op te lossen. Onder de naam dermaXpert zijn deze producten enkel verkrijgbaar bij dermatologen en gecertificeerde Skin Professionals.